Brambůrky s flor de sal a okvětními lístky růží 125g

185,00 Kč
Brambůrky se solným květem a okvětními lístky růží 

 

Zboží dodáváme bezpečně zabalené a co nejrychyleji.

 

Vrácení zboží v řádném termínu je samozřejmostí a řídí se zákony ČR

Brambůrky a la Flor de Sal s okvětními lístky růží a esencí růže

S nejnovějším výtvorem „La Vie en Rose“ rozšiřujeme náš výběr brambůrek o nečekaně elegantní chuť. Pokud hledáte nevšední křupavý snack, budete nadšeni jemným tónem růže a objevíte zcela nový způsob, jak si vychutnat bramborové lupínky.

Kvalita, tradice a vášeň se snoubí ve stylovém růžovém balení, s použitím nejkvalitnějšího slunečnicového oleje a vynikajícími ingrediencemi.

Pro vytvoření těchto lahodných lupínků se SAL de IBIZA opět spojil s odborníky z Frutos Secos Ibiza. Tenké plátky vybraných brambor Agria, aromatické, zlatavě zbarvené odrůdy, se ručně dusí v čistém slunečnicovém oleji až do dokonalé křupavosti, poté se zjemňují špetkou výjimečně jemné Flor de Sal SAL de IBIZA. Běžná sůl by brambůrky osolila, ale volba vzácné Flor de Sal je z důvodu dosažení co nejvyšší kvality a dochucení.

V balení 45 g nebo 125 g

Složení: Vybrané brambory „Agria“ nakrájené na tenké plátky, nejlepší slunečnicový olej, Flor de Sal- solný květ a mořská sůl z Ibizy, extrakt z růže a okvětní lístky růží.

Flor de Sal

Solný květ je nejčistší a nejryzejší ze všech stolních solí. Je získávána výhradně tradičními metodami, pocházejícími od starověkých solařů na francouzském pobřeží Atlantiku. Tento druh soli je 100% přírodní. Není pozměněný žádným způsobem od ručního sběru až po moment, kdy dosáhne labužníkovu vytříbenou chuť.
Nedotčená jakoukoli rafinací, si zachovává více než 80 nezbytně důležitých minerálů a stopových prvků jako magnesium, fluorid, selen a jód. Flor de Sal je právem považována za mořskou sůl nejvyšší kvality. 
Je zářivě bílá s občasným růžovým třpytivým nádechem.
Je čištěna pouze manuálně, bez dalších procesů, nevyjímaje mletí. Je ponechána ve své přírodní podobě a zrnitosti a rovnou plněna do charakteristických SAL de IBIZA keramických dóz s pravým korkem.

Vzhledem k tomu, že je to ručně sklízená “čerstvá” sůl, je vždy nepatrně vlhká a nejlepší je, pokud se uchovává ve stejném stavu. 
Její chuť je velmi jemná, přesto aromatická. 
Flor de Sal je o hodně jemnější než běžná sůl. 
Když se krystalky rozpustí ve Vašich ústech, oceníte a pochopíte, jak má chutnat sůl. Nejde o “pouhou sůl”, ale o delikátní a originální koření.

Sůl SAL de IBIZA je získávána výhradně přirozeným odpařováním mořské vody a tím si zachovává více než 80 životně důležitých minerálů a stopových prvků ( jako magnesium, fluorid, selen, jod…), které se vyskytují v mořské vodě a jsou naprosto nezbytné pro lidský organismus.
Ponechány neošetřené, zůstávají minerály a stopové prvky v jejich původním přirozeném sloučení a návaznosti na sebe, což je nejideálnější způsob pro naše tělo, jak je zpracovat a maximálně využít.

Po vykrystalizování se sůl shrabuje a umisťuje na stranu solného jezírka k proschnutí. Výsledné velké krystaly jsou následně drceny - v případě SAL de IBIZA - v starověkých kamenných mlýnech až do bodu požadované hrubosti. Stejným způsobem byla mořská sůl získávána po několik tisíc let - nakonec, SALINAS - solná políčka na Ibize jsou více než 2700 let stará.

Všechny druhy soli SAL de IBIZA jsou získávány pouze odpařováním mořské vody.

V momentě, kdy je solný roztok nasycený a dosáhne správné hustoty odpařováním vody, začne sůl přirozeně krystalizovat.
Velké krystaly soli se melou v kamenných mlýnech na požadovanou hrubost.

SAL de IBIZA u nás můžete nalézt v následujících hrubostech krystalů:
MOLINO - mořská sůl největší hrubosti, krystaly určené na mletí v mlýnku Molinillo
GRANO - hrubozrnná kuchyňská sůl vhodná k osolení vody na těstoviny, brambory, rýži
GRANITO - mořská sůl střední zrnitosti a také základ pro kořenící směsi GRANITO MIXES
FINA - naše nejjemnější kuchyňská sůl vhodná do polévek, omáček a např. ryb pečených v soli

Specifické reference