tú.yo.
Rady naší víly na duben - mořská sůl
Jediná malá změna v kuchyni, dokáže významně ovlivnit zdraví celé rodiny!
Je to výměna rafinované soli za kvalitní mořskou sůl. Už v dávnověku naši předci znali její cenu - vždyť se jí platilo, vedly se pro ni války a vstoupila i do pohádek...
Rady naší víly na březen - mořská řasa
Mořské řasy jsou zázračná přírodní zásobárna vitamínů a minerálů, které se zejména na konci zimy našemu tělu náramně hodí. Jsou to takové přírodní multivitamíny.
Rady naší víly na únor - fazole
V zimním období, zejména v únoru, všeobecně vařím fazole všeho druhu - bílé, červené, strakaté, velké, malé... co hrdlo ráčí. Je to totiž měsíc, kdy jsou ledviny nejvíce oslabeny a fazole je posilují. A všimli jste si, že jsou si i podobné tvarem - ledviny a fazole?
Rady naší víly na leden - zahřejte se pohankou
Než jsme se nadáli, vykročili jsme do nového roku... Věřme, že se nám podaří ho prožít tak, abychom z něj měli radost, až budeme koncem roku opět bilancovat.
Letos budu čerpat z vědomostí české guru zdravých a BIO potravin, Hanky Zemanové.
Rady naší víly na prosinec - tlusté střevo
V prosinci, přes všechny předvánoční přípravy, jsme přece jen více nasměrováni dovnitř sami sebe. Bilancujeme proběhlý rok a očekáváme, co nám přinese ten další. Je to doba, která nejvíce ohrožuje tlusté střevo.
Rady naší víly na listopad - pečujme o své plíce
V listopadu se ještě víc ochladilo, může občas i mrznout a stejně jako v přírodě, která se ztišuje a stahuje dovnitř, měli bychom se stáhnout do sebe i my. Více pobývat doma v teple.
Dýňové noky
Sezóna dýní zahájena! Všestranná, v tomto období dostupná, chutná, výživná, nízkokalorická... Tohle vše je dýně. Recept na dýňové noky pro vás odzkoušela Sandra.
Rady naší víly na říjen - pečujme o svůj žaludek a zažívání
Pokud se sladíme s přírodou, pak v říjnu bychom měli dát "nohu z plynu" a zařadit do svého programu více odpočinku. Sklízíme všechno, co jsme vypěstovali - brambory, ořechy, jablka, kořenovou zeleninu, ale i vše co nám sama příroda...
Rady naší víly na září - co můžeme udělat pro slinivku a slezinu
V září jsou nejvíce zatíženy slinivka a slezina, které jsou zodpovědné za naši obranyschopnost, trávení, stav sliznic, vitalitu…
Rady naší víly na srpen - termoregulace
Tak jako v červenci, i v srpnu není ohrožen jen jeden konkrétní orgán, ale celý systém termoregulace. V srpnu, kdy jsou horké dny a teplé večery, mohou být i rozjitřené vášně.
Rady naší víly na červenec - co můžeme udělat pro oběhový systém
Červencové dlouhé dny plné slunce (ohně) a aktivity mohou přetížit oběhový systém.
Vysoký nebo nízký tlak, rozbouřené emoce nebo naopak apatie, jsou jedny z projevů nerovnováhy oběhového systému.
Rady naší víly na červen - jak posílit tenké střevo
Červen už je opravdové léto s dlouhými dny a krátkými nocemi. Máme tedy mnohem větší příležitost užívat a zažívat. Zažívat nejen ve smyslu užívat si, ale i ochutnávat, jíst a následně trávit a strávit to, co jsme do svého organizmu přijali.
Rady naší víly na květen - posilte své srdce
Máj, lásky čas...
to můžeme s Máchou jen souhlasit. Vše kvete, dny jsou delší, teplejší, lákají nás k pobytu venku a užívání si radosti ze života. Zamilovanost, láska, radost a bezstarostnost...
Mořská sůl s barevnými květy - recept na banánové smoothie
Mořská sůl s barvenými květy - Granito con Flores
Po dvou letech opět na našem e-shopu! Velmi oblíbená mořská sůl s barevnými květy, která povznese běžné jídlo a vizuálně ho posune o stupínek výš.
SOUTĚŽ - Recept na plněný mazanec
Vítězem soutěže s Janem Jirkou o balíček produktů SAL de IBIZA v hodnotě 1000.- Kč se stává Marcela Doležalová.
# dobrůtky_od_marcelky
Gratulujeme! :-)
Kakaové sušenky se slaným karamelem
Dnes přicházíme s velmi jednoduchým, ale úžasným receptem, s kterým jsme slavili úspěch na nejedné akci nebo prezentaci.
Nyní se s vámi chceme o tuto lahůdku podělit :-)
Solný květ se šafránem!
SAL de IBIZA – AZAFRÁN – speciální edice solného květu se šafránem
Vzácné koření šafrán se získává z pestíků květů Crocus Sativus. Sklizeň je čistá ruční práce, stejně jako vynikající a vzácná Flor de Sal.
Šafránové rizoto s velkými krevetami
Recept na šafránové rizoto se solným květem a pravým šafránem. Směs flor de sal s ručně sbíraným šafránem obsahuje prášek z šafránu i celé nitě.
Rady naší víly na duben - očista jater a jejich regenerace
Jaro je velmi dynamické roční období, nabité energií. A duben je opravdový jarní měsíc s rychle pučícími pupeny, rašícími výhonky a vše je krásně zelené. Není náhoda, že právě zelenou barvu milují naše játra...
SAL de IBIZA – ISLA BLANCA – Speciální limitovaná edice
První „limitovaná edice“ Flor de Sal byla spuštěna, aby společnost SAL de IBIZA podpořila mezinárodní organizaci PINK RIBBON, která celosvětově shromažďuje finanční prostředky na výzkum rakoviny prsu. Upřímně řečeno, PINK RIBBON společně se SAL de IBIZA byli ohromeni úžasným úspěchem Flor de Sal...
Velikonoční nádivka
Tradiční velikonoční pokrm, který je nadýchaný a plný bylinek. Máte-li to štěstí a můžete si čerstvé bylinky natrhat na zahradě za domem, můžete velikonoční nádivku posunout k nebeským výšinám.
Rozdíl mezi mořskou a běžnou solí...
Mořská sůl SAL de IBIZA. vs. běžná kuchyňská a stolní sůl.
Proč si vybrat právě mořskou sůl?
Souhrn informací a krátký článek o soli.
Rady naší víly na březen - je čas na očistu žlučníku a jater
Ať už je počasí v březnu jakékoliv, je prostě jaro!
Vše v přírodě se probouzí a energie se dere k povrchu jak v přírodě, tak v našem těle. Pokud jsme unaveni, bolí nás hlava, nemůžeme usnout, míváme vztek - za to je zodpovědný náš žlučník, jehož čas je právě v březnu.
Paní Futerová - rady naší víly
Když jsem dávala dohromady krátký text, abych představila paní Futerovou, musím přiznat, že jsem nevěděla, jak to uchopit. Je bezednou studnicí rad a skvělých tipů ohledně zdraví a životosprávy.
Dýňová polévka
Krémová dýňová polévka je evergreenem podzimu. Sezóna dýní je v plném proudu a my přinášíme další z receptů na přípravu chutné krémové polévky z dýní.
Halloweenské pusinky
Výroba sněhových pusinek je skvělý způsob jak strávit čas s dětmi a umožnit jim se kreativně projevit při zdobení těchto sladkostí. Halloweenské sněhové pusinky jsou jednoduché na přípravu a krásně se rozplývají na jazyku.
Rybí gulášová polévka
Recept na netradiční gulášovou polévku z ryby nám připravil skvělý kuchař Lukáš Nevyjel z pražské restaurace Nota Bene. Zakládá si na kvalitních a lokálních surovinách, které reaguji na sezónnost. Jak sám Lukáš řekl v mnoha rozhovorech, nebojí se vydat na farmy, kde chovají hovězí dobytek a být aktivn ...
Zázračné krémy z Ibizy
Patentované a certifikované krémy a séra z ručně sbíraných divokých květin, bylin z Ibizy a subtropických rostlin. Přírodní péče bez konzervantů a parabenů, která není testována na zvířatech. Produkty jsou veganské, rostlinného původu. V podmanivé bylinné vůni převažuje vůně rozmarýnu, který nejen va ...
Hippie&Ibiza a její nezaměnitelná atmosféra
Hippie tradice, přetrvávávající několik desítek let, dodává Ibize neopakovatelné kouzlo. Je to místo velké tolerance a volného životního stylu. Ibiza je také místem kontrastů. Snoubí přírodní krásy a poklidný život místních s velkou koncentrací turistů toužících po rušném nočním životě.
Špenátový krém s křepelčím vajíčkem a sýrovým chipsem
K jaru neodmyslitelně patří zelená barva, proto jsme pro vás připravili recept na chutnou, zelenou polévku. Jednoduchý, zdravý a rychlý špenátový krém podle solničky v kuchyni. Doporučujeme!
Sázená vejce na pečeném zeleném chřestu
Chřest je další potravina, která má nespočet pozitivních účinků na náš organismus. Obsahuje velké množství vitaminů, stopových prvků, kyselinu listovou a další. Nízký obsah cukrů a nízká energetická hodnota řadí chřest mezi dietní potraviny. Mezi některé z jeho účinků patří například snížení hladiny ch ...
Salát z čerstvých artyčoků
Tento recept jsem získala v jedné restauraci na Ibize, na kterou jsme s rodinou narazili úplně náhodou. Od té doby to bylo jedno z našich nejoblíbenějších míst, obklopené kouzelným lesem na venkově, s těmi nejovocnějšími a zeleninovými zahradami, které jsem kdy viděla.
Dušený artyčok s citronovo-hořčičným dipem
Artyčok - opomíjená rostlina s blahodárným účinkem na naše zdraví.
Věděli jste, že artyčok patří k potravinám, které ovlivňují funkci jater a žlučníku? Podílí se na zvyšování tvorby žluči a také na jejím vylučování, podporuje detoxikační činnost jater, snižuje hladinu krevního cukru, zabr ...
Propletený mazanec podle Jana Jirky
Mazanec je nedílně spjat s velikonočními svátky a peče se tradičně na Bílou sobotu. Jeho historie s trochou nadsázky však sahá do dob pohanských, kdy se pečivo podobné mazanci peklo při vítání jara. Končí období půstu a my vám přinášíme úžasný recept našeho kamaráda Jana Jirky.
Polévka z pečené červené řepy s mozzarellou
Polévka z pečené červené řepy, zdobená mozzarellou, kořenící směsí s praženým sezamem SAL de IBIZA, zakápnutá domácím bazalkovým olejem.
Bulgur s krůtím a špenátem ochucený kořenící směsí zelený pepř a citrón
Bulgur je hlavní ingrediencí orientálních jídel, kuchyně Středního východu a Turecka. Jde o typ celozrnné tvrdé pšenice, která obsahuje velké množství vlákniny, manganu, hořčíku, železa a vitaminů skupiny B. Má nízký glykemický index, pomáhá trávení, správné funkci střev a odstraňování toxinů z t ...
Restovaný fenykl s pražmou ve šťávě z červených pomerančů
Pro ty, kteří ještě neznají chuť fenyklu, tak je tento recept skvělým startem k novým chutím. Fenykl je fantastickou zeleninou, kterou spíše známe jako bylinku. Čaj z natě fenyklu pijeme proti bolesti břicha. Dalo by se říct, že je to vlastně i super potravina, zdravá zelenina s originální pendrek ...
Masové kuličky v rajské omáčce s těstovinou
Vyzkoušejte rajskou omáčku s mletou skořicí a tymiánem, ochucenou jak jinak než mořskou solí a kořenící směsí kreolskou pikantní od SAL de IBIZA.
Krůtí stehna s bylinkami ze středozemí
Naprosto jednoduchý, rychlý recept na krůtí stehna s bylinkami ze středozemí. Kdo nemá zkušenost s fenyklem, zkuste to! Po tepelné úpravě změní chuť a je naprosto božský. Vhodný pro děti i dospělé.
Guacamole s mořskou solí a chili
Guacamole, tolik typický pokrm pro Mexiko, stejně oblíbený jako Ali-Oli (Alioli) na Ibize. Recept je velmi snadný a je skvělým startem večerního hodování :-).
Křupavá cizrna s BBQ a chili
Cizrna patří mezi luštěniny a je bohatá na železo, zinek, kyselinu listovou a vitaminy skupiny B. Mimo další minerály a vitaminy je cenným zdrojem rostlinných bílkovin. Má vysoký obsah zdravých tuků a vlákniny. Podporuje trávení, pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi, navozuje pocit nasycení ...
OWAY biodynamická kosmetika
Dokonalá vícesmyslová vlasová, tělová a pleťová péče s obsahem esenciálních olejů, hydrolátů a čistých mikronizovaných rostlin pocházející z „KM0“ biodynamického zemědělství.
Za horizontem krajiny - výstava
Za horizontem krajiny je název výstavy, která probíhá s ohledem na aktuální situaci on-line, a to do konce února. Jsme rády, že můžeme podpořit mladou umělkyni a autorku výstavy Markétu Souhradovou a přiblížit vám instalaci aspoň touto formou. Více v odkazu na fotogalerii pod přísp ...
In Between
IN BETWEEN je česká značka originálního designu. Zakladatelka Markéta Souhradová, která tvoří nejen šperky z udržitelných materiálů se inspiruje krásami přírody, oceánem a horami.
Fazolová polévka se špetkou soli Flor de Sal
Dnes je sychravé počasí jako na podzim. Udělejte si s námi polévku, která rozhodně zahřeje. Je ochucena mořskou solí s bylinkami ze středozemí a směsí kreolské pikantní.
Batátová polévka s Granito Citronová tráva a zázvor
Ideální pro podzimní nebo chladný zimní den. SAL de IBIZA Granito Citronela y Jengibre (citronela a zázvor) je jako stvořená pro tento zimní pokrm, který je bezlepkový a veganský.
Časová náročnost: 45 min/ doba vaření cca 35 min/ 4 porce
Máslové sušenky a la Vie en Rose podle SAL de IBIZA
Máslové sušenky a la Vie en Rose podle SAL de IBIZA se solným květem Flor de Sal a okvětními lístky růží.
Časová náročnost: 30 min / doba pečení: 12 min
Čokoládovo máslové sušenky s anýzem
Čokoládovo máslové sušenky s anýzem podle SAL de IBIZA se solí z limitované edice Flor de Sal ISLA BLANCA
Časová náročnost: 30 min / doba pečení: 15 min / 40 porcí
Brownies s pekany a slaným karamelem
Recept na brownies s pekanovými ořechy a slaným karamelem se solným květem. Flor de sal v karamelu dle solnickyvkuchyni!
Flor de sal a černý česnek
SAL de IBIZA - MAR BLAU - Limitovaná kolekce
Solný květ s černým česnekem Ajo Negro
Jako každý rok, i letos podporuje SAL de IBIZA charitativní projekt novou speciální edicí založenou na vzácném Flor de Sal. Za každý prodaný kus „Mar Blau“ SAL de IBIZA...
SAL de IBIZA a světoznámý Daniel Witte
SAL de IBIZA a světoznámý Daniel Witte očima Carlose Martorella
V roce 1975 koupili rodiče Daniela Witteho dům na Talamance, legendárním místě a městské čtvrti hl. města Eivissa, které je kousek od přístavu.
SAL de IBIZA
Mořská sůl! Tomuto tématu jsme se již věnovali v předchozích článcích. Tentokrát pojďme trochu více pod povrch a podívejme se na naši milovanou SAL de IBIZA, značku, která nás za ty roky strávené na Ibize, okouzlila nejvíce.
Ibiza a design
Pokud čtete náš blog od začátku, víte už, že Ibiza je “naše místečko”. Nemůžeme s jistotou určit, čím nám učarovala nejvíc. Ale jedno je jisté. Na Ibize se nám líbí, že věci se tam točí stále dokola..
Sůl z Ibizy
Pokud máte chuť vypravit se s námi za poznáním příběhu o původu našich produktů, vítejte:-) Cesta začíná tam, kde vznikla historie SAL de IBIZA, našeho milovaného top produktu. Soli, která je nenahraditelným pokladem.
tú.yo. recepty
Brzy vám představíme naše nejsnadnější, nejrychlejší a nejchutnější recepty. Když budete vařit podle našich receptů, tak budete delší dobu sedět u stolu a vychutnávat si to, co jste uvařili a kratší dobu v kuchyni. Tiše, bez únavy pozorovat vaše strávníky jak jim chutná... Pocit dobře odvedené práce b ...
Dvě tváře Ibizy
Říká se, že kdyby nastal konec světa, jediné místo, kde by lidé přežili, je Ibiza. Teda aspoň to tvrdil Nostradamus. Proč zrovna tam? To se dozvíte, pokud budete sledovat náš blog i příště. Před pár lety bych se tomu vy ...