Solný květ Flor de Sal 150g - náhradní náplň

249,00 Kč
papírový pytlík s Flor de Sal, nejen náplň do vaší keramické dózy pro Flor de Sal

 

Zboží dodáváme bezpečně zabalené a co nejrychyleji.

 

Vrácení zboží v řádném termínu je samozřejmostí a řídí se zákony ČR

Naše SAL de IBIZA pytlíčky můžete používat jako náhradní náplně do Vaší prázdné keramické dózy, pokud Vám dojde solný květ. Můžete je ale také mít jen tak a stejně budou ozdobou Vaší kuchyně. Poslouží dobře i jako milý dárek pro Vaše blízké.

Solný květ krystalizuje na povrchu vodní hladiny solných jezírek jako smetana na mléku, avšak jen za kombinace příznivých a konkrétních klimatických podmínek (teplota, vlhkost, síla větru). Její krystalky se musí do pár hodin ručně posbírat speciálním síťovým podběrákem, jinak klesnou ke dnu. Je sušena pouze sluncem s lehkým vánkem. Světoví šéfkuchaři a gurmáni ji považují za skvost mezi solemi a oceňují její jemnou texturu a vyváženou chuť.

Solný květ není jen sůl, ale je výbornou tečkou na finální dochucení jakéhokoli pokrmu. Nyní můžete objevit tento krystal života a solný skvost také Vy.

Je nejčistší a nejryzejší ze všech stolních solí. Je získávána výhradně tradičními metodami, pocházejícími od starověkých solařů na francouzském pobřeží Atlantiku. Tento druh soli je 100% přírodní. Není pozměněný žádným způsobem od ručního sběru až po moment, kdy dosáhne labužníkovu vytříbenou chuť.
Nedotčená jakoukoli rafinací, si zachovává více než 80 nezbytně důležitých minerálů a stopových prvků jako magnesium, fluorid, selen a jód. Flor de Sal je právem považována za mořskou sůl nejvyšší kvality.
Je zářivě bílá s občasným růžovým třpytivým nádechem.

Vzhledem k tomu, že je to ručně sklízená “čerstvá” sůl, je vždy nepatrně vlhká a nejlepší je, pokud se uchovává ve stejném stavu.
Její chuť je velmi jemná, přesto aromatická.
Flor de Sal je o hodně jemnější než běžná sůl.
Když se krystalky rozpustí ve Vašich ústech, oceníte a pochopíte, jak má chutnat sůl.

Sůl SAL de IBIZA je získávána výhradně přirozeným odpařováním mořské vody a tím si zachovává více než 80 životně důležitých minerálů a stopových prvků ( jako magnesium, fluorid, selen, jod…), které se vyskytují v mořské vodě a jsou naprosto nezbytné pro lidský organismus.
Ponechány neošetřené, zůstávají minerály a stopové prvky v jejich původním přirozeném sloučení a návaznosti na sebe, což je nejideálnější způsob pro naše tělo, jak je zpracovat a maximálně využít.
Po vykrystalizování se sůl shrabuje a umisťuje na stranu solného jezírka k proschnutí. Výsledné velké krystaly jsou následně drceny - v případě SAL de IBIZA - v starověkých kamenných mlýnech až do bodu požadované hrubosti. Stejným způsobem byla mořská sůl získávána po několik tisíc let - nakonec, SALINAS - solná políčka na Ibize jsou více než 2700 let stará.

Všechny druhy soli SAL de IBIZA jsou získávány pouze odpařováním mořské vody.

V momentě, kdy je solný roztok nasycený a dosáhne správné hustoty odpařováním vody, začne sůl přirozeně krystalizovat.
Velké krystaly soli se melou v kamenných mlýnech na požadovanou hrubost.

SAL de IBIZA u nás můžete nalézt v následujících hrubostech krystalů:
MOLINO - mořská sůl největší hrubosti, krystaly určené na mletí v mlýnku Molinillo
GRANO - hrubozrnná kuchyňská sůl vhodná k osolení vody na těstoviny, brambory, rýži
GRANITO - mořská sůl střední zrnitosti a také základ pro kořenící směsi GRANITO MIXES
FINA - naše nejjemnější kuchyňská sůl vhodná do polévek, omáček a např. ryb pečených v soli


Specifické reference