Mořská sůl s květy ibišku 90g
Zboží dodáváme bezpečně zabalené a co nejrychyleji.
Vrácení zboží v řádném termínu je samozřejmostí a řídí se zákony ČR
SAL de IBIZA Granito con Hibiscus
Mořská sůl z Ibizy doplněna o výraznou chuť ibišku.
Perfektní na marinování ryb, octové a jogurtové zálivky, kořenění jehněčího a zvěřiny. My tuto sůl osobně milujeme jen tak jednoduše na mozzarelle a avokádu. Kromě úžasné chuťové kombinace každý pokrm i nádherně barevně zvýrazní.
Složení: mořská sůl 80%, květy ibišku 40%
Sůl SAL de IBIZA je získávána výhradně přirozeným odpařováním mořské vody a tím si zachovává více než 80 životně důležitých minerálů a stopových prvků ( jako magnesium, fluorid, selen, jod…), které se vyskytují v mořské vodě a jsou naprosto nezbytné pro lidský organismus.
Ponechány neošetřené, zůstávají minerály a stopové prvky v jejich původním přirozeném sloučení a návaznosti na sebe, což je nejideálnější způsob pro naše tělo, jak je zpracovat a maximálně využít.
Po vykrystalizování se sůl shrabuje a umisťuje na stranu solného jezírka k proschnutí. Výsledné velké krystaly jsou následně drceny - v případě SAL de IBIZA - v starověkých kamenných mlýnech až do bodu požadované hrubosti. Stejným způsobem byla mořská sůl získávána po několik tisíc let - nakonec, SALINAS - solná políčka na Ibize jsou více než 2700 let stará.
Všechny druhy soli SAL de IBIZA jsou získávány pouze odpařováním mořské vody.
V momentě, kdy je solný roztok nasycený a dosáhne správné hustoty odpařováním vody, začne sůl přirozeně krystalizovat.
Velké krystaly soli se melou v kamenných mlýnech na požadovanou hrubost.
SAL de IBIZA u nás můžete nalézt v následujících hrubostech krystalů:
MOLINO - mořská sůl největší hrubosti, krystaly určené na mletí v mlýnku Molinillo
GRANO - hrubozrnná kuchyňská sůl vhodná k osolení vody na těstoviny, brambory, rýži
GRANITO - mořská sůl střední zrnitosti a také základ pro kořenící směsi GRANITO MIXES
FINA - naše nejjemnější kuchyňská sůl vhodná do polévek, omáček a např. ryb pečených v soli