Keramický mlýnek 110g

920,00 Kč
Mlýnek na mletí solných krystalů SAL de IBIZA Molino, včetně náplně

  • Zboží dodáváme bezpečně zabalené a co nejrychyleji. Zboží dodáváme bezpečně zabalené a co nejrychyleji.
  • Vrácení zboží v řádném termínu je samozřejmostí a řídí se zákony ČR Vrácení zboží v řádném termínu je samozřejmostí a řídí se zákony ČR


Mlýnek na sůl SAL de IBIZA Molinillo.

Sklo, dřevo, keramický mlecí systém a sůl Molino, která je sušená na slunci a následně drcena na menší krystaly. Použijte náš Molinillo mlýnek doma k perfektnímu dochucování a kořenění touto jemnou a delikátní solí.

Molino si udržuje svoji vlhkost, což znamená, že reaguje se všemi kovy, dokonce i s nerez ocelí. Z tohoto důvodu je mlecí mechanismus uvnitř mlýnku z keramiky. Keramická část je zasazená do vysoce kvalitního bukového dřeva. Skleněnou část mlýnku můžete bez obav umývat v myčce.

Stejně jako všechny ostatní produkty SAL de IBIZA, neobsahuje bělicí ani protispékací složky ani žádná další aditiva. Je neobvykle bohatá na přírodní minerály a stopové prvky jako magnesium, fluorid, selen a jód. Vedle opatrného sklízení a jemného procesu výroby, je dalším důležitým a přídavným faktorem výjimečná kvalita vody z přírodní rezervace Parc Natural de ses Salines d’Eivissa, odkud je SDI získávána.

Sůl SAL de IBIZA je získávána výhradně přirozeným odpařováním mořské vody a tím si zachovává více než 80 životně důležitých minerálů a stopových prvků ( jako magnesium, fluorid, selen, jod…), které se vyskytují v mořské vodě a jsou naprosto nezbytné pro lidský organismus.
Ponechány neošetřené, zůstávají minerály a stopové prvky v jejich původním přirozeném sloučení a návaznosti na sebe, což je nejideálnější způsob pro naše tělo, jak je zpracovat a maximálně využít.
Po vykrystalizování se sůl shrabuje a umisťuje na stranu solného jezírka k proschnutí. Výsledné velké krystaly jsou následně drceny - v případě SAL de IBIZA - v starověkých kamenných mlýnech až do bodu požadované hrubosti. Stejným způsobem byla mořská sůl získávána po několik tisíc let - nakonec, SALINAS - solná políčka na Ibize jsou více než 2700 let stará.

Všechny druhy soli SAL de IBIZA jsou získávány pouze odpařováním mořské vody.

V momentě, kdy je solný roztok nasycený a dosáhne správné hustoty odpařováním vody, začne sůl přirozeně krystalizovat.
Velké krystaly soli se melou v kamenných mlýnech na požadovanou hrubost.

SAL de IBIZA u nás můžete nalézt v následujících hrubostech krystalů:
MOLINO - mořská sůl největší hrubosti, krystaly určené na mletí v mlýnku Molinillo
GRANO - hrubozrnná kuchyňská sůl vhodná k osolení vody na těstoviny, brambory, rýži
GRANITO - mořská sůl střední zrnitosti a také základ pro kořenící směsi GRANITO MIXES
FINA - naše nejjemnější kuchyňská sůl vhodná do polévek, omáček a např. ryb pečených v soli