Solný květ Flor de Sal 150g
Zboží dodáváme bezpečně zabalené a co nejrychyleji.
Vrácení zboží v řádném termínu je samozřejmostí a řídí se zákony ČR
SAL de IBIZA Flor de Sal
Solný květ je nejčistší a nejryzejší ze všech stolních solí. Používá se na finální dochucení hotového jídla. Dokáže zvýraznit chuť každé ingredience, aniž by pokrm přesolila. Je velice jemná a nemá v kuchyni konkurenci. Je tajemstvím mnoha šéfkuchařů. Je vzácná, jelikož se sbírá jen pár měsíců v roce (souhra vlivů přírody) a dokonce na sběr je jen pár hodin, pak tento solný květ klesá ke dnu. Proto je to nejvzácnější sůl. Krystal života.
Sůl je získávána výhradně tradičními metodami, pocházejícími od starověkých solařů na francouzském pobřeží Atlantiku. Tento druh soli je 100% přírodní. Není pozměněný žádným způsobem.
Nedotčena jakoukoli rafinací, si zachovává více než 80 nezbytně důležitých minerálů a stopových prvků jako magnesium, fluorid, selen a jód. Flor de Sal je právem považována za mořskou sůl nejvyšší kvality.
Je zářivě bílá s lehkým růžovým třpytivým nádechem.
Vzhledem k tomu, že je to ručně sklízená “čerstvá” sůl, je vždy nepatrně vlhká a nejlepší je, pokud se uchovává ve stejném stavu.
Její chuť je velmi jemná, přesto aromatická.
Flor de Sal je o hodně jemnější než běžná sůl.
Jakmile se krystalky rozpustí ve vašich ústech, oceníte opravdovou chuť soli.
Sůl SAL de IBIZA je získávána výhradně přirozeným odpařováním mořské vody a tím si zachovává více než 80 životně důležitých minerálů a stopových prvků ( jako magnesium, fluorid, selen, jod…), které se vyskytují v mořské vodě a jsou naprosto nezbytné pro lidský organismus.
Ponechány neošetřené, zůstávají minerály a stopové prvky v jejich původním přirozeném sloučení a návaznosti na sebe, což je nejideálnější způsob pro naše tělo, jak je zpracovat a maximálně využít.
Po vykrystalizování se sůl shrabuje a umisťuje na stranu solného jezírka k proschnutí. Výsledné velké krystaly jsou následně drceny - v případě SAL de IBIZA - v starověkých kamenných mlýnech až do bodu požadované hrubosti. Stejným způsobem byla mořská sůl získávána po několik tisíc let - nakonec, SALINAS - solná políčka na Ibize jsou více než 2700 let stará.
Všechny druhy soli SAL de IBIZA jsou získávány pouze odpařováním mořské vody.
V momentě, kdy je solný roztok nasycený a dosáhne správné hustoty odpařováním vody, začne sůl přirozeně krystalizovat.
Velké krystaly soli se melou v kamenných mlýnech na požadovanou hrubost.
SAL de IBIZA u nás můžete nalézt v následujících hrubostech krystalů:
MOLINO - mořská sůl největší hrubosti, krystaly určené na mletí v mlýnku Molinillo
GRANO - hrubozrnná kuchyňská sůl vhodná k osolení vody na těstoviny, brambory, rýži
GRANITO - mořská sůl střední zrnitosti a také základ pro kořenící směsi GRANITO MIXES
FINA - naše nejjemnější kuchyňská sůl vhodná do polévek, omáček a např. ryb pečených v soli