Image Blog

Fazolová polévka se špetkou soli Flor de Sal

Fazolová polévka se špetkou soli SAL de IBIZA

Ingredience:

500 g červených fazolí
6 velkých rajčat
1 plechovka krájených rajčat
1,2 litru vývaru
2 větší cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce tymiánu
SAL de IBIZA kořenící směs s bylinkami ze středozemí spicy cajun
olivový olej
čerstvě mletý pepř
1 lžíce mořské soli - Flor de Sal 

Postup:

Den před přípravou samotné polévky si musíme předvařit fazole. 500g fazolí namočíme nejméně na 8 hodin do vody a necháme nabobtnat. Poté je uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem tak, aby byly měkké a scedíme.

Cibule nakrájíme nahrubo a osmahneme je ve větším hrnci na olivovém oleji. Když cibulka začne sklovatět, přidáme na jemné plátky nakrájený česnek, tymián, kořenící směsi SAL de IBIZA a promícháme. Poté přidáme fazole. Vše promícháme a minutku restujeme. Poté přidáme na kostičky pokrájená čerstvá rajčata i rajčata v plechovce a pořádně promícháme.

Nyní přelijeme cca litr zeleninového vývaru, přidáme sůl i pepř a vaříme na mírném ohni zhruba 30 minut, dokud se všechny ingredience krásně nespojí. Podle potřeby přiléváme vývar a občas zamícháme. Když je polévka provařená, rozmixujeme směs tyčovým mixérem. V tuto chvíli můžeme polévku podle potřeby ještě naposledy zředit vývarem a dochutit.

Dobrou chuť přejeme společně s @h.a.n.y.o.n.l.i.n.e