Image Blog

Bramborový krém s rozmarýnem

Ingredience:

brambory
cibule
čerstvý rozmarýn
česnek
Grano SAL de IBIZA
Flor de Sal
Parmazán
pepř
olivový olej
máslo 

Postup:

(Úmyslně neuvádím množství.. někdo má raději více česneku, cibule.. Já dávám méně česneku, více cibule a dost rozmarýnu).

Oloupané brambory, česnek a cibuli nakrájejte na větší kousky a restujte v hrnci na másle a olivovém oleji. Přidejte rozmarýn. Restujte tak dlouho, dokud brambory nemají hnědo zlatou barvu, přidejte SAL de IBIZA Grano a zalijte horkou vodou tak, aby vše bylo úplně ponořené. Vařte pod pokličkou do změknutí brambor. Pak vše rozmixujte, nasypte dostatečné množství parmazánu, pepř, Flor de Sal, a ještě zakápněte olivovým olejem. Mňam!!!

Milujeme ji s čerstvým pečivem, ale i s krutóny a sýrem, slunečnicovými semínky, opečenými proužky chleba či slaninou nebo dětskou šunkou….

Je to jedna z nejrychlejších polévek a chutná všem, jen ji chce dát trochu péče i po dovaření a hezky ji ozdobit a dochutit kvalitními surovinami.

Z kuchyně naší Sandry :-)