Image Blog

Máslové sušenky a la Vie en Rose podle SAL de IBIZA

Ingredience:

325g hladké mouky
125g cukru krystalu
250g másla
10g Flor de Sal od SAL de IBIZA
cca 50 kapek přírodní růžové esence
5g růží na ozdobu
cca 10g rozpuštěného másla

Postup:

V misce společně promíchejte mouku, cukr a mořskou sůl Flor de SAL od SAL de IBIZA. Přidejte změklé máslo, které bylo předem nakrájené na menší kousky a přírodní esenci z růží. Ze všech ingrediencí pečlivě ručně vypracujte těsto, tak aby bylo vláčné.

Těsto nechte nejlépe hodinu odležet v ledničce nebo někde jinde v chladu. Po sléze vyválejte těsto na mírně pomoučněném povrchu na přibližně 0,5 cm silný plát a začněte vykrajovat tvary hvězdiček

Předehřejte troubu přibližně 10-15 minut před pečením sušenek. Pečte cca 12 minut při teplotě 200 stupňů. Čerstvé a ještě horké sušenky potřete trochou rozpuštěného másla a ozdobte je okvětními lístky růží 

Dobrou chuť :-)