Lanýžové brambůrky 125g
Zboží dodáváme bezpečně zabalené a co nejrychyleji.
Vrácení zboží v řádném termínu je samozřejmostí a řídí se zákony ČR
Patatas fritas con Trufa Blanca “Tuber Magnatum Pico”
Delikátní chuť bílého lanýže vyzdvihuje naše oblíbené Sal de Ibiza brambůrky do elegantních a neodolatelných gourmetských výšin. Zlaté ibizské slunce a okázalá elegance bílého lanýže jsou zachyceny v každém křupnutí.
Užijte si rafinované chuťové odstíny této mimořádné a ohromující delikatesy.
Složení: Výběrové, tence krájené brambory, odrůda Agria, nejkvalitnější slunečnicový olej, solný květ - mořská sůl z Ibizy, sušený letní lanýž, sušený bílý lanýž a spousta lásky na závěr.
Flor de Sal
Solný květ je nejčistší a nejryzejší ze všech stolních solí. Je získávána výhradně tradičními metodami, pocházejícími od starověkých solařů na francouzském pobřeží Atlantiku. Tento druh soli je 100% přírodní. Není pozměněný žádným způsobem od ručního sběru až po moment, kdy dosáhne labužníkovu vytříbenou chuť.
Nedotčená jakoukoli rafinací, si zachovává více než 80 nezbytně důležitých minerálů a stopových prvků jako magnesium, fluorid, selen a jód. Flor de Sal je právem považována za mořskou sůl nejvyšší kvality.
Je zářivě bílá s občasným růžovým třpytivým nádechem.
Je čištěna pouze manuálně, bez dalších procesů, nevyjímaje mletí. Je ponechána ve své přírodní podobě a zrnitosti a rovnou plněna do charakteristických SAL de IBIZA keramických dóz s pravým korkem.
Vzhledem k tomu, že je to ručně sklízená “čerstvá” sůl, je vždy nepatrně vlhká a nejlepší je, pokud se uchovává ve stejném stavu.
Její chuť je velmi jemná, přesto aromatická.
Flor de Sal je o hodně jemnější než běžná sůl.
Když se krystalky rozpustí ve Vašich ústech, oceníte a pochopíte, jak má chutnat sůl. Nejde o “pouhou sůl”, ale o delikátní a originální koření.
Sal de Ibiza je získávána výhradně přirozeným odpařováním mořské vody a tím si zachovává více než 80 životně důležitých minerálů a stopových prvků ( jako magnesium, fluorid, selen, jod…), které se vyskytují v mořské vodě a jsou naprosto nezbytné pro lidský organismus.
Ponechány neošetřené, zůstávají minerály a stopové prvky v jejich původním přirozeném sloučení a návaznosti na sebe, což je nejideálnější způsob pro naše tělo, jak je zpracovat a maximálně využít.
Po vykrystalizování se sůl shrabuje a umisťuje na stranu solného jezírka k proschnutí. Výsledné velké krystaly jsou následně drceny - v případě Sal de Ibiza - v starověkých kamenných mlýnech až do bodu požadované hrubosti. Stejným způsobem byla sůl získávána po několik tisíc let - nakonec, SALINAS - solná políčka na Ibize jsou více než 2700 let staré.
Všechny druhy soli Sal de Ibiza jsou získávány pouze odpařováním mořské vody.
V momentě, kdy je solný roztok nasycený a dosáhne správné hustoty odpařováním vody, začne sůl přirozeně krystalizovat.
Velké krystaly se melou v kamenných mlýnech na požadovanou hrubost.
MOLINO - největší hrubost, krystaly určené na mletí v mlýnku Molinillo
GRANO - hrubozrnná kuchyňská sůl
GRANITO - střední zrnitost a také základ pro kořenící směsi GRANITO MIXES
FINA - naše nejjemnější kuchyňská sůl