Image Blog

Mořská sůl s barevnými květy - recept na banánové smoothie

Mořská sůl s barvenými květy - Granito con Flores 

U nás v tuyo máme jaro hned dvakrát!
Jsme zcela zasypány květinami jako květy pomerančů, růží, chrpy a měsíčku… jak to? 
Máme pro vás skvělou zprávu. Po dvou letech je tu s námi opět, všemi milované, Granito con Flores - mořská sůl s barvenými květy.

Granito con Flores se skvěle hodí na mozzarelu, avokádo, vejce…je úžasnou ozdobou a dochucením drinků a dezertů s čokoládou, slaným karamelem, pařížskou šlehačkou, krémem s mascarpone. 
Mořskou sůl s barevnými květy používáme jako dekoraci na studené pokrmy, kde vytvoří dokonalou barevnou tečku. My totiž rády jíme i očima. :-)

Snový design a lahodná chuť!

Smoothie s banánem a granátovým jablkem

Toto jednoduché, ale extrémně lahodné smoothie z banánu a granátových jablek je dokonalým posilovačem energie a zdraví!  Banán je bohatý na draslík a vitamín B6, vlákninu a sacharidy a granátové jablko vás zásobí spoustou antioxidantů a vitamínu C. Chutná božsky, když je dochucený SAL de IBIZA Granito con Flores.

Suroviny:

2 banány
1 granátové jablko
150 g jogurtu nebo sojového jogurtu
2 lžíce medu nebo 3 datle
1 špetka SAL de IBIZA Granito con Flores
1/2 šálku vody

Postup:

Naplňte misku studenou vodou. Granátové jablko vložte do misky s vodou a oloupejte. Oddělování semínek od slupek ve vodě je jednodušší a neztratíme tak ani kapičku šťávy. Část semínek si nechte na ozdobu a zbytek dejte spolu s vodou do mixéru a párkrát promixujte, dokud semínka nepustí šťávu (úplným rozmixováním vše zhořkne). Převážnou část šťávy sceďte do sklenice. Zbylou scezenou šťávu dejte do mixéru a přidejte banány, jogurt a med nebo datle, pokud chcete smoothie dosladit. Vše rozmixujte do hladka. Nalijte do sklenice a ozdobte několika semínky granátového jablka a plátky banánu. Vyšperkujte to trochou SAL de IBIZA Granito con Flores - mořská sůl s barevnými květy.

Pro veganskou variantu: vynechejte jogurt, chutná také skvěle.

Pokud nemáte zkušenost s “porcováním” granátového jablka, máme pro vás dva tipy. V obou případech i tak dávejte pozor na potřísnění oděvu šťávou, nejde vyprat. 

1. první možnost je lehké poválení  celého granátového jablka na pracovní desce, kde by se semínka uvnitř měla oddělit od slupky. Poté horizontálním řezem (pouze do slupky) rozdělte granátové jablko na poloviny a semínka pomocí poklepávání na slupku vysypte do misky.

2. druhá z variant je odstranění “bubáka” a naříznutí slupky jako u pomeranče, několika vertikálními řezy jako na měsíčky. Opět nařízneme pouze slupku. Granátové jablko pak půjde jednoduše rozevřít a semínka můžete vyklepat nebo v míse naplněné vodou semínka vydrolit rukou. Semínka klesnou ke dnu, ostatní zůstane plavat  na hladině. Toto můžeme použít v případě, pokud potřebujeme čistá semínka třeba do salátů nebo jako ozdobu.

Dobrou chuť a nezapomenutelnou snídani přeje tu.yo:-)