Dnes přicházíme s velmi jednoduchým, ale úžasným receptem, s kterým jsme slavili úspěch na nejedné akci nebo prezentaci.
Nyní se s vámi chceme o tuto lahůdku podělit :-)
Kakaové sušenky se slaným karamelem
Suroviny na slaný karamel:
200g cukru
90g másla
polovinu smetany ke šlehání min 33% tuku
lžička mořské soli Sal de Ibiza Fina
SAL de IBIZA Granito con Flores na závěrečnou dekoraci a dochucení
Suroviny na sušenky:
110g másla
100g cukru
1 vejce
1 lžíce smetany ke šlehání
150g hladké mouky
40g kakaa
špetka soli SAL de IBIZA Fina - jemná
Postup:
Suroviny na slaný karamel si předem vyndáme z lednice a necháme je zteplat. Všechny suroviny na sušenky spojíme a vyhněteme těsto. Na pečící papír vytvarujeme z těsta kuličky, do kterých uděláme důlek, až nám vzniknou malé koláčky bez náplně. Pečeme pár minut na 180 stupňů. Vyndáme plech z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme slaný karamel.
V hrnci rozpustíme cukr na mírném plameni. Do dokonale rozpuštěné hmoty vložíme kostky změklého másla. Za stálého míchání necháme rozpustit máslo a několik minut mícháme. Pak začneme postupně pomalu přilévat smetanu.
Odstavíme z plotny a osolíme.
Karamelem plníme vychladlé sušenky a na závěr dozdobíme květinovou solí Granito con Flores, pokud chceme výslednou chuť vyzvednout do dokonalého požitku.
Dobrou chuť vám přeje tú.yo.