Image Blog

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Tradiční velikonoční pokrm, který je nadýchaný a plný bylinek. Máte-li to štěstí a můžete si čerstvé bylinky natrhat na zahradě za domem, můžete velikonoční nádivku posunout k nebeským výšinám. Jednoduchý a hlavně chutný slaný nákyp s vůní uzeného masa nám přináší Jan Jirka z pořadu Peče celá země. Až do 18. 4. 2022 je pro vás připravena sleva na vybrané "jarní" kořenící směsi s mořskou solí SAL de IBIZA.

Suroviny:

5 den starých rohlíků
200 g vařeného uzeného masa
200 ml mléka
4 vejce velikosti M
80 g rozpuštěného másla
2 hrsti jarních kopřiv
1 hrst listové petržele
1 lžička bylinkové soli Sal de Ibiza
špetka muškátového oříšku 
máslo na vymazání formy

Postup:

Nejprve si nakrájíme rohlíky na menší kostky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 150 stupňů 15 min a necháme vychladnout. Kopřivy spaříme vroucí osolenou vodou,  přecedíme a vložíme je ihned do studené vody. Kopřivy vysušíme, nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kostičky.

Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme s lžičkou bylinkové soli SAL de IBIZA do pevného sněhu.

Do mísy vložíme rohlíky, žloutky,  nasekanou petržel, mléko, kopřivy, rozpuštěné máslo, muškátový oříšek. Celou směs opatrně zamícháme pomocí gumové stěrky.

Nakonec na dvakrát přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Celou směs dobře, ale opatrně zamícháme a vložíme do keramické, máslem vymazané pečící formy.

Pečeme na 180 stupňů cca 30 min. 

Instagram J.Jirky:

https://instagram.com/jenda_hair_and_bake?utm_medium=copy_link