Krémová dýňová polévka
Suroviny:
dýně střední velikosti (hokkaido)
2 cibule
1 větší mrkev
2 stroužky česneku
1 smetana na vaření
2 pomeranče
hrst vlašských ořechů
dýňová semínky
1l vody
muškátový oříšek
pepř
mořská sůl Fina SAL de IBIZA
solný květ Flor de sal SAL de IBIZA k finálnímu dochucení
špetka chilli (může být i kořenící směs SAL de IBIZA s chilli)
Postup:
Do předehřáté trouby vložíme na menší kousky nakrájenou dýni, mrkev a cibuli. Po upečení vložíme do hrnce a zalijeme litrem vody a přidáme česnek. Osolíme mořskou solí Fina od SAL de IBIZA a dále okořeníme pepřem, muškátovým oříškem a špetkou chilli. Polévku přivedeme k varu. Přidáme vymačkanou šťávu z pomerančů a smetanu. Vlašské ořechy nasekáme na drobné kousky, na sucho osmahneme na pánvi a přidáme do polévky. Po změknutí dýně polévku rozmixujeme a přidáme solný květ Flor de Sal SAL de IBIZA k finálnímu dochucení.
Svěží polévku díky pomerančové šťávě můžeme ozdobit slunečnicovými semínky, olivovým olejem a opečeným chlebem.
Přejeme dobrou chuť...
pro tú.yo. Markét