Image Blog

Halloweenské pusinky

Čas na přípravu: 25 min

Suroviny:

6 bílků
300 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1 špetka SAL de IBIZA Flor de Sal
8 kapek citronové šťávy
Kousek mléčné čokolády a la Flor de Sal

Postup:

Předehřejte troubu na 100 stupňů.
Vaječné bílky (pokojové teploty) vložte do misky a ušlehejte do pěny. 
Začněte postupně přidávat moučkový cukr. Jakmile zašleháte veškerý cukr, přidejte všechny zbylé ingredience a přepněte mixér na vysokou rychlost.
Pokračujte v šlehání směsi, dokud není tuhá a lesklé bílé barvy.
Naberte směs na pusinky do zdobící špičky s 1,5 cm kulatým hrotem. Alternativně použijte uzavíratelný plastový sáček na skladování potravin s otvorem 1,5 cm vyříznutým ve spodním rohu.
Táhněte hmotu sérií soustředných kruhů spirálovitě vzhůru.
Pusinky pečte v předehřáté troubě (100 ° C) po dobu jedné hodiny. Po hodině otevřete dvířka trouby a pokračujte v pečení po dobu 30 minut, poté troubu vypněte, zavřete dvířka a pusinky nechte na plechu, dokud úplně nevychladnou, asi 1 hodinu.
Rozpusťte kousek mléčné čokolády SAL de IBIZA a la Flor de Sal a špejlí namalujte duchům čokoládové oči:-)

Foto: original SAL de IBIZA