Image Blog

Špenátový krém s křepelčím vajíčkem a sýrovým chipsem

Suroviny:

1 menší cibule
450g špenátového protlaku
100ml smetany 33%
100g žervé
100ml vody
1 stroužek česneku
čistá mořská sůl SAL de IBIZA Granito
čerstvě mletý pepř
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje

Postup:

Na sýrový chips budete potřebovat sýr Gran Moravia a křepelčí vajíčko na dozdobení.

V hrnci rozehřejte máslo s olejem a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte rozmrazený špenátový protlak, zalijte smetanou, vodou, vmíchejte žervé a nechte pod pokličkou 15 minut vařit. Následně dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a stroužkem prolisovaného česneku.

Hrnec stáhněte z plotny a polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Vraťte zpět na plotnu a nechejte ještě 5 minut povařit.

Sýrové chipsy:

Rozpalte troubu na 200 stupňů a nastrouhejte sýr Gran Moravia najemno. Plech vyložte pečícím papírem. Ze sýru tvořte hromádky asi 1cm vysoké. Dělejte mezi nimi dostatečné mezery. Sýr se rozteče, tak abyste neměli jednu velkou sýrovou placku.

Pečte přibližně 5 minut. Hotové chipsy nechejte zchladnout a až pak sundávejte z plechu. Doporučuji upéct rovnou větší množství. Využijete je nejen do polévky, ale i jako skvělé slané zobání k televizi.

Před samotným servírováním připravte z křepelčích vajíček sázená vejce.

Připravila solnickavkuchyni