Salát z čerstvých artyčoků
3 porce
Suroviny:
3 artyčoky
3 citróny
solný květ Flor de Sal SAL de IBIZA
pepř
Parmigiano Reggiano
kvalitní olivový olej
Postup:
Připravíme si mísu s vodou, do které vymačkáme 2 citróny. Při práci s artyčoky neustále namáčíme ruce do mísy s citrónem, aby nám artyčoky nečernaly. Artyčoky očistíme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme nožem chloupky, které se uvnitř ukrývají. Očištěné poloviny artyčoků hned vložíme do mísy s citrónem. Když máme vše očištěno, tak artyčoky nakrájíme na ty nejtenčí nudličky co se vám podaří, dáváme do mísy na salát a vždy zakápneme citrónem a promícháme. Když máme vše nakrájené, tak přidáme olivový olej cca klidně 4 lžíce, pepř, flor de sal a parmazán. Parmazánem vůbec nešetřete, ať ho tam je opravdu dost! Osobně ho krájím na hoblinky. Promícháme, dáme vychladit a naprosto skvělá, osvěžující, čerstvá dobrota je na světě.
*kdo by chtěl, mohu dát tip na Italy, kteří vám přivezou čerstvé ryby, mušle, artyčoky a vše ostatní až k vašim dveřím
*kdo by potřeboval, více se pověnuji popisu čištění artyčoků
*recept je snadný, ale očistit a nakrájet 3 artyčoky je fakt práce:)
*velmi originální a výtečný předkrm
Svěží chuťový zážitek přeje Sandra