Image Blog

Restovaný fenykl s pražmou ve šťávě z červených pomerančů

Pro ty, kteří ještě neznají chuť fenyklu, tak je tento recept skvělým startem k novým chutím. Fenykl je fantastickou zeleninou, kterou spíše známe jako bylinku. Čaj z natě fenyklu pijeme proti bolesti břicha. Dalo by se říct, že je to vlastně i super potravina, zdravá zelenina s originální pendrekovou chutí, která se při tepelné úpravě zjemní a v pokrmu je lahodná. A ještě k tomu léčivá. Prostě zelený zázrak v našem jídelníčku. 

Suroviny:

(2 porce)

olivový olej + kousek másla
filety vaší oblíbené/dostupné ryby v našem případě pražma
1 velký fenykl
2 červené pomeranče
kořenící směs SAL de IBIZA s citronovou trávou a zázvorem

Postup: 

Na olivovém oleji orestujeme na vyšším stupni fenykl (5 - 10 minut). V mezi čase opečeme na másle a oleji okořeněnou rybu (s kořenící směsí SAL de IBIZA nemusíme šetřit). Když je ryba skoro hotová, tak na ní vymačkáme šťávu z pomerančů. Rybu servírujeme s plátky červeného pomeranče a fenyklem. Ingredience se dohromady spojí do fantastické chuti, kterou si nemůžeme nechat ujít. 

Rychlý, zdravý a vhodný recept pro děti pokud okořeníme rybu o trochu méně. 

za tú.yo. Sandra