Brzy vám představíme naše nejsnadnější, nejrychlejší a nejchutnější recepty. Když budete vařit podle
našich receptů, tak budete delší dobu sedět u stolu a vychutnávat si to, co jste uvařili a kratší dobu
v kuchyni. Tiše, bez únavy pozorovat vaše strávníky jak jim chutná... Pocit dobře odvedené práce
bude ještě příjemnější a zasloužilý…
Já a Hanka milujeme jídlo, dobré jídlo, speciality, ochutnávání nového, ale obě jsme byly zvyklé
poctivě po „česku“ vyvářet minimálně hodinu v kuchyni, za 10min snědeno a šlo se umývat nádobí…
brrrr!!!
Asi nás hodně změnilo, že máme obě partnery Italy a od roku 2009 trávíme každý rok 4měsíce ve
Španělsku. Jak je známo, Italové dokáží uvařit ze tří surovin neskutečná jídla. To nás inspirovalo.
Španělé toho už potřebují více, připomíná mi to trochu českou kuchyni, jen z jiných surovin, a tím se i
zkracuje doba příprav a vaření… například takové PULPO FRITO “ guláš z chobotnice“… tak tomu
říkám já:) recept vám určitě dodám, to musíte ochutnat!
Do pořádné pečínky přidávají hrozinky a fíky…
Po celou dobu si děláme zápisky a zkoušíme to vše vařit po svém. Máme děti, tak i k tomu přihlížíme,
aby jim to chutnalo, bylo to pro ně pestré, zdravé, zábavné a hlavně pro nás jednoduché.
Naše know-how je sůl a koření Sal de Ibiza. Opravdu s tímto produktem je to úplně jiné vaření. To se
stává tím hlavním aktérem a vyzdvihuje jídla do jiných sfér.. stačí jen posypat a ještě ke všemu
všechny produkty Sal de Ibiza mají tak krásný design:-) Vsadím se, že veškeré běžné pytlíčky koření
zasunete kamsi… ale koření Sal de Ibiza vystavíte tak, aby ho viděla každá návštěva.
A jak všude zmiňuji, kvalitní olivový olej! Používám několik druhů, ale mít alespoň dva považuji za
nutnost. Jeden dobré kvality na vaření a jeden top kvalitní, k zakápnutí tím těsně před podáváním
snad každého jídla.. polévky, dipy, omáčky, ryby, steaky, saláty, těstoviny, risotto.. je to opravdu
strašně důležitá tečka k dokonalé finální chuti. Pokud ještě zasypete na závěr hoblinkami čerstvého
solného květu sal de ibiza, tak věřte, že ten komu uvaříte, na vaše jídlo nezapomene.
S olivovým olejem je to jako s vínem, nebo parfémem, každý by si měl najít ten svůj, který ho okouzlí.
Kdybych nebyla kadeřnice, tak bych si přála pracovat s olivovým olejem a degustovat. Z těch
kvalitních je opravdu cítit to místo odkud pochází… ještě víc, když si přečtete historii vašeho oleje…
většinou to bývá rodinné dědictví, které se dědí z generace na generaci a vyrábí ho s láskou a tradicí.
Zbožnuji, když jím a vlastním něco s čistým příběhem.
Já mám jednoho jasného favorita, možná se budete smát, ale nedovedu si bez něj život představit☺
ale k tomu se ještě dostaneme časem, rády bysme ho pro vás dovážely.. a pracujeme na tom..
tú.yo.
Alexandra Zajíčková