Image Blog

Polévka z pečené červené řepy s mozzarellou

Suroviny:

3 ks čerstvé červené řepy
1 červená cibule
stroužek česneku
1 rajče
rajčatový olej
Mozzarella
mořská sůl SAL de IBIZA čistá granito pure
pepř
zeleninový vývar
kořenící směs SAL de IBIZA s praženým sezamem

Postup:

Troubu necháme předehřát na 200 st. Řepu oloupeme a nakrájíme cca na 1-2cm velké kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo. Dáme do zapékací mísy s poklopem a zakápneme rajčatovým olejem. Přidáme stroužek česneku, lehce osolíme mořskou solí SAL de IBIZA, opepříme a promícháme. Přiklopíme poklopem a dáme péct cca na 1h. Poté odklopíme poklop přilijeme vývar a pečeme dalších 15 min. Mezitím si spaříme rajče, sloupneme, přidáme k pečené řepě a vše rozmixujeme do krému. 

Děkujeme Michelle za skvělý tip na hutnou a zdravou polévku z červené řepy.