Bulgur je hlavní ingrediencí orientálních jídel, kuchyně Středního východu a Turecka. Jde o typ celozrnné tvrdé pšenice, která obsahuje velké množství vlákniny, manganu, hořčíku, železa a vitaminů skupiny B. Má nízký glykemický index, pomáhá trávení, správné funkci střev a odstraňování toxinů z těla. Je to zdroj energie nejen pro buňky tlustého střeva.
Cca na 2 porce
Suroviny:
krůtí maso (můžeme nahradit tofu)
žampióny
cuketa
sušená rajčata
listy čerstvého špenátu
na zakápnutí šťáva z limety
kořenící směsi SAL de IBIZA bylinky a zelený pepř s citrónem
mořská sůl SAL de IBIZA Fina jemná
čerstvě mletý pepř
pro dochucení lžička rajčatového pesta
Postup:
Bulgur si uvaříme v osolené vodě (použijeme mořskou sůl Fina, která je skvělá na vaření příloh (brambor, rýže, bulguru atd.) nebo dochucení omáček. V čase než se nám bulgur uvaří si na pánvi orestujeme na másle Ghí nebo olivovém oleji krůtí maso nakrájené na nudličky, po zkřehnutí přidáme žampióny, cuketu, listový špenát pokrájený na menší kousky, sušená rajčata. Na směs použijeme kořenící směs SAL de IBIZA s bylinkami / pepř s citrónem a necháme chutě spojit. Na závěr přidáme lžičku rajčatového pesta.
Při servírování na talíř bulgur s masem a zeleninou zakápneme limetovou šťávou a podle chuti ještě opepříme nebo osolíme.
Děkujeme skvělé Michelle za inspiraci na skvělé svěží jídlo, které se hodí přesně pro krásné jarní dny.