Image Blog

Krůtí stehna s bylinkami ze středozemí

Suroviny:

4 krůtí stehna
3 velké fenykly
kořenící směs SAL de IBIZA s bylinkami ze středozemí
sůl fina SAL de IBIZA

Postup:

Stehna omyjeme, osušíme a pořádně okořeníme granitem - kořenící směsí s bylinkami.
Fenykl omyjeme, rozpůlíme a odstraníme střed. Fenykl nakrájíme na silnější proužky, vložíme do pekáče vymazaného olivovým olejem, osolíme jemnou mořskou solí Fina a promícháme. Na fenykl vložíme krůtí stehna a na každé stehno dáme kousek másla. Pečeme přikryté cca 2 hodiny na 150 stupňů. Během pečení 2x zkontrolujeme, lehce podlijeme, pokud není potřeba podlévat, tak jen přeléváme šťávou z masa. 

Dobrou chuť přeje Alexandra