Image Blog

Guacamole s mořskou solí a chili

Suroviny:

4 zralá avokádo
půl cibule
2 rajčata (keříková) nebo cherry dle chuti
½ červeného čili
půl citronu nebo limetky
čerstvý koriandr
olivový olej
čerstvě mletý pepř
mořská sůl Fina, na dozdobení kořenící směs SAL de IBIZA chili
dle chuti česnek (já osobně nedávám)

Postup:

Na jemno nakrájejte cibuli, oloupejte rajčata a zbavte je středu, ponechte dužinu, kterou nakrájejte na drobné kousky. Opláchněte koriandr a nasekejte. Protože má koriandr specifickou a dost intenzivní chuť, množství zvolte dle vlastní chuti. Chili rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte najemno.

Rozkrojte avokáda, odstraňte pecky a lžící vydlabejte dužinu ze slupky. Pro krémovější konzistenci můžete obsah rozmačkat vidličkou, ale lze pouze nakrájet. Přilijte cca 3 lžíce olivového oleje, limetkovou nebo citronovou šťávu a předchystanou cibuli, koriandr a chili. Po zamíchání zapracujeme rajčata. Finálně dochutíme solí (fina) nebo flor de sal, čerstvě mletým pepřem. Nejen chuťový, ale i vizuální zážitek doladíme pikantní tečkou na závěr v podobě kořenící směsi SAL de IBIZA granito chili!

Přejeme vám dobrou chuť!