Image Blog

Batátová polévka s Granito Citronová tráva a zázvor

Časová náročnost: 45 min/ doba vaření cca 35 min/ 4 porce

Ingerdience:

700 g sladkých brambor
3 lžičky extra panenského olivového oleje
1 lžička čerstvě strouhaného zázvoru
400 ml kokosového mléka
1 ks žlutá cibule, střední velikosti
1/2 lžičky kajenského pepře
2-3 lžičky šťávy z 1 velké limetky
1/2 ks čerstvě nasekané chilli
1/4 svazku čerstvě nasekaného koriandru
1/2 lžičky SAL de IBIZA Citronela & Jengibre

Postup: 

Ve velkém hrnci rozpalte olej
Oloupejte a nakrájejte cibuli a zázvor na malé kousky a restujte, dokud cibule není měkká a sklovitá.
Oloupejte batáty a nakrájejte na malé kousky.
Do hrnce přidejte batáty, podlejte vodou a nechejte dusit asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
Přidejte kokosové mléko, vymačkejte limetkovou šťávu a přidejte 1 čajovou lžičku SAL de IBIZA Citronela & Jengibre a kajenský pepř podle vaší chuti.
Polévku rozmixujte do hladka ponorným tyčovým mixérem. Ozdobte čerstvě nasekaným koriandrem, čerstvě nasekaným chilli a zbývajícím SAL de IBIZA Granito Citronela & Jengibre.

Podávejte v teplých, nahřátých miskách

BON PROVECHO!

Dobrou chuť! :-)