Image Blog

Čokoládovo máslové sušenky s anýzem

Ingredience:

50g moučkového cukru
100g změklého másla
150g hladké mouky
22g kakaového prášku
1/4 lžičky mletého badyánu
1 špetka kuchyňské soli Fina od SAL de IBIZA
1 cl likéru Hierbas Ibicencas (nejlépe Mari Mayans) nebo jakýkoli jiný kvalitní anýzový likér
15-20 g nasekaných pistácií
špetka soli Flor de Sal ISLA BLANCA od SAL de IBIZA 

Postup:

V míse smíchejte cukr a změklé máslo. Přidejte kakaový prášek, hladkou mouku, anýz, likér Hierbas Ibicencas a sůl. Promíchejte a zpracujte na hutné, ale přitom vláčné těsto. Z těsta tvarujte válečky o průměru cca 2,5 cm.

Vytvořené válečky zabalte do potravinářské fólie a nechejte hodinu odpočinout v chladu. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Mezitím válečky nakrájejte na 0,5 cm silná kolečka. Umístěte je na plech s pečícím papírem. Pečte je asi 15 minut.

Ozdobte každou sušenku hrubě mletými pistáciemi a SAL de IBIZA Flor de Sal ISLA BLANCA 

Jsou ideální pro sváteční období, ale jsou také celoročním pokladem pro momenty strávené se šálkem dobrého čaje nebo kvalitní kávy 

Společně s tú.yo. přejeme dobrou chuť :-)